Categorieën
Mobiliteits advies en fysiotherapie

Het knapste meisje uit de bollenstreek.


Repost uit 2014 Fysiotherapie Heiloo:

“We zijn op kantoor, je kunt wel even langskomen”. Voor die zin is uitgesproken ben ik al onderweg. Op de koffie bij de mannen van HeilooPlus. We lijken mannen die elkaar hun nieuwe wagen showen. Er hangt geen geur van verbrand rubber maar van ozon uit de printer. Geen patserig chroom maar blinkend witte pagina’s. Aan mijn kant het enthousiasme over een veranderlijke markt gemixt met verhalen uit de praktijk. We doen niet mans over wie de grootste bak heeft, maar we kijken of het matcht. Een maandelijkse column in HeilooPlus. We schudden elkaar de hand. Ervaringen en actualiteiten uit Heiloo. En dat op het gebied van zorg en welzijn.

In een markt veranderlijk als het weer valt genoeg te beleven. Als mobiele fysiotherapeut rijd ik door Heiloo en omgeving. Ik kom bij patiënten thuis, bij zorginstellingen en babbel met collega’s uit andere vakgebieden. Zo krijg ik een duidelijk overzicht van het zorglandschap in en om Heiloo.

Afgelopen week was ik bij de Amberhof in De Loet. Ik gaf fysiotherapie in Heiloo aan een demente man van 88 jaren jong. Zijn geheugen is als een dikke soep: troebel en stug. Hij staart glazig naar een foto en zegt: is dat niet mijn trouwfoto, die daarzo? Verdomt, hij heeft gelijk. “Bent u met zo’n lekker ding getrouwd?”, vraag ik hem plagend. Zijn ogen beginnen te glimmen alsof hij ineens het licht heeft gezien. Ja zeker! Met het knapste meisje uit de bollenstreek! Datums, namen hij wist het nog precies, prachtig om te horen.

Een maand eerder kwam burgemeester Hans Romeyn op bezoek voor hun 60 jarig huwelijk. Een leuk gesprek en een stralend boeket. Ook een mooie dag, alleen deze is hij alweer vergeten.

Deze post komt uit 2014, HeilooPlus overgegaan in Buchonline. Op dit moment focust MoFysio zich op fysiotherapie thuis en schrijft recentelijk geen colomns op Buchonline. Wat niet is kan nog komen!